Biserica Parohiei Bumbacari a fost resfintita

Biserica Parohiei Bumbacari a fost resfintita

In Duminica a V-a dupa Pasti, Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a resfintit biserica Parohiei Bumbacari din Protoieria I Capitala. Lacasul de cult cu hramurile "Nasterea Maicii Domnului" si "Sfantul Ioan Botezatorul" a fost resfintit in urma restaurarilor din ultimii patru ani.

Dupa slujba de sfintire a bisericii, Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul a savarsit Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Preasfintia Sa a rostit cuvant de invatatura dupa citirea pericopei evanghelice, talcuind cuvintele Sfantului Apostol Ioan despre intalnirea Mantuitorului Hristos cu femeia samarineanca, la fantana lui Iacob: "Evanghelia pe care am ascultat-o astazi ne arata, asa cum vedem si in Evanghelia dupa Matei, atunci cand Mantuitorul este ispitit de diavol, ca nu numai cu paine sau nu numai cu mancare traieste omul, ci omul se hraneste duhovniceste cu cuvantul lui Dumnezeu si implinind voia lui Dumnezeu". De asemenea, Preasfintia Sa a aratat cum Mucenita Fotini, "aceasta femeie care era pacatoasa, dupa cum marturiseste ea insasi, ajunge sa-si sfinteasca viata, mai intai crezand ca Iisus este Hristosul Cel asteptat, ca este Mesia, si apoi propovaduind credinta, asa cum arata sinaxarele Bisericii si Evanghelia lui Hristos, mai intai in tinuturile Samariei si apoi in Africa, unde ea impreuna cu fiii ei sunt martirizati in timpul persecutiei primului imparat roman persecutor, Nero".

In urma lucrarilor de restaurare si infrumusetare a bisericii Parohiei Bumbacari, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a acordat parintelui paroh Ioan Sasareanu Ordinul "Sanctus Stephanus Magnus" pentru clerici si domnului Iulian Dragomir acelasi ordin, pentru mireni. De asemenea, au primit distinctii de vrednicie patru enoriasi care au ajutat la restaurarea bisericii: Corin Romanescu, Octavian Toba, Viorel Ionescu si Stelian Ivan.

Alexandru Briciu
Sursa: ziarullumina.ro